Akademija "Milka" vrši obuku frizera početnika i frizera majstora.

 

Radi se na modelima i lutkama a po završenoj obuci dobijate sertifikat. Budite i vi deo evrope u frizerskoj struci. Sa nama ste uvek prvi kada je u pitanju promocija mode najnovijih tehnika u izradi frizura. Ne dozvolite da drugi odlučuju o Vama, odlučite Vi i budite najbolji!

 

Jasna Jovanović

 

Ja se zovem Jasna Jovanović i imam 17 godina. Imala sam prilike da upoznam i druge frizere, kod kojih sam provela godinu ipo dana.

Nakon toga sam poželela da već stečeno znanje proširim i usavršim na nekoj savremenoj i modernoj akademiji gde mogu da naučim nešto više od klasičnih frizura i upoznam lepote frizerske profesije. Od velikog broja frizerskih akademija u našoj zemlji, odlučila sam da to bude akademija "Milka" u sklopu frizerskog studija "Milka" u Beogradu i Ćupriji na koju sam se upisala 14.01.2006. godine.

Kako je vreme prolazilo, oduševljenje je bilo veće zbog odličih postignutih rezultata, i stečenog novog znanja. Takođe, počela sam zajedno sa šeficom da posećujem frizerske seminare, sajmove i takmičenja koja su savršena mesta za dokazivanja mladih frizera i usavršavanje struke. Veom sam zadovoljnja postignutim rezultatima na takmičenjima za vrlo kratko vreme, najpre na klubskim a potom i na saveznom takmičenju koji se održao 28.05.2006. godine u Nišu, na kome sam posle dvomesečnog vežbanja osvojila 7 mesto u kategoriji moderno podignute kose - punđe po OMC. Šefica je primetila moju želju za napretkom i usavršavanjem u novim sredinama, tako što me podržala i sa zadovoljstvom demonstrirala novu liniju frizure sa takmičenja koje se održalo u Moskvi - HairWorld Beauty & HairWorld 2006, koje ćemo demonstrirati na sledećem takmičenju koje će se septembra održati u Parizu. Ja se nadam da će i ovo takmičenje biti uspešno kao i prethodna. Na ovakvim svetskim manifestacijama, veoma je bitno učestvovati, a trudom i radom se postižu određeni rezultati. Iako mlada, primetila sam da su ova takmičenja veliki izazov za dokazivanje i usavršavanje visoko rangiranih frizera. Na ovim takmičenjima sam imala prilike da sretnem i upoznam visoko rangirana imena ove struke. Obzirom da su dobrom frizeru potrebni dobri alati i mterijal, u prioritetu sam u odnosu na druge frizere koji ne putuju, da među prvima upoznam šta je najbolje za kosu i način na koji se primenjuju, jer svaki uspešan frizer koji želi da napreduje u struci, pored uspešno obavljenog praktičnog dela, mora biti i dobar teoretičar, koji poznaje strukturu, funkciju, i građu kose i način negovanja kose. Naravno, to su i najveća dostignuća u našoj struci - frizirati kosu a biti negovan.

 

Boban Trailović

 


Zovem se Boban Trailović i imam 15 godina. Završio sam osmi razred i odlučio sam da postanem moderan frizer. Trudim se da tu odluku sprovedem u delo. Jednog dana sam pretraživao sajtove i pronašao sam sajt sa modernim frizurama. Kada sam otvorio sajt primetio sam sadržaj i video da postoji akademija za frizere početnike. Detaljno sam pročitao sve i odlučio da se upišem na akademiju. Pre nego što sam se upisao išao sam nedelju dana na praksu da bi se uklopio i video šta je to frizerska profesija i šta frizer radi. Na akademiju sam se upisao 15 juna 2006 godine i jako mi se sviđa. Do sada sam naučio mnoge tajne frizerske profesije i u teoriji i na praktičnom radu. Upoznao sam mnoge ljude i koleginice koje su jako dobre prema meni. Šefica je primetila da smo Jasna i ja talenti i sa velikim zadovoljstvom nas sprema za takmičenje u Parizu "Mondial Coiffure Beaute 2006", koje se održava u septembru. Šefica se skoro vratila iz Rusije sa takmičenja Beauty & HairWorld 2006 koji je održan od 1-3 juna 2006. godine - po svetskoj organizaciji OMC. Sa tog akmičenja je donela novu liniju koja će se primenjivati na sledećim takmičenjima. Postavio sam sebi poslovni cilj da uspem u poslu i polako koračam prema njemu.